SIASAH MADANI - Maszlee Malik; Hamidah Mat (Kawandanet Sdn Bhd, 2023)
Buku ini merupakan satu pandangan luar kotak yang cuba membincangkan idea-idea yang membentuk kerangka politik Islam kontemporari untuk Malaysia Madani dengan membawa warga Malaysia melihat isu politik dan Islam melalui ruang yang lebih segar dan luas berdasarkan kerangka wahyu dan ketamadunan. Pemikiran politik Islam yang dibawa di dalam karya ini adalah berteraskan pandangan sarwa Islam yang diwarnakan ke atas realiti semasa dan juga berpaksikan kerangka Madani.