Dunia Tanpa Tembok III - Wong, Ayman Rashdan (Patriots Publication, 2020)
30 tahun telah berlalu sejak runtuhnya Tembok Berlin pada tahun 1989 yang menamatkan Perang Dingin. Optimisme tentang masa depan dunia yang lebih terbuka, tanpa sempadan, saling terhubung kini diganti oleh pesimisme yang melihat dunia semakin dekat dengan kehancuran akibat persaingan kuasa-kuasa besar, kenaikan pemimpin populis dan kemunculan ultranasionalisme. Tidak kira betapa majunya teknologi, atau betapa berevolusinya tamadun, hubungan antarabangsa tidak akan lari daripada hukum-hukum berikut: "Musuh kepada musuh adalah kawan" "Tiada musuh atau kawan yang kekal" "Geografi adalah takdir" Berpandukan tiga kunci ilmu geopolitik - KUASA, GEOGRAFI dan IDENTITI - buku ini akan membimbing pembaca memahami asbab musabab di sebalik konflik dan kerjasama antara negara.