TERJEMAHAN HADITH SAHIH MUSLIM - Ishak Suliaman; Norazam Khair Mohd Ithnin; Mohamad Khalid Shariff (Rimbunan Islamik Media & Universiti Malaya, 2023)
Kitab Sahih Muslim merupakan kitab hadith yang kedua masyhur dalam kalangan umat Islam selepas kitab Sahih al-Bukhari. Kitab ini merupakan sumber dan pegangan yang autentik di sisi Ahli Sunah Waljamaah. Sahih Muslim hanya mengandungi hadith-hadith sahih sahaja sebanyak 7483 hadith yang merangkumi pelbagai perbahasan dan disusun dalam 7 julid dimulai dengan Kitab al-Muqaddimah dan diakhiri dengan Kitab al-Tafsir.