SEJARAH MELAKA - Buyong Adil 1907-1976 (Siri Sejarah Nusantara, 2020)
Buku ini menceritakan sejarah Kesultanan Melaka dari mula negeri itu dibuka oleh Raja Permaisura hinggalah tewas di tangan Portugis pada tahun 1511.