Sepuluh wanita terkemuka pada zaman Rasulullah s.a.w. - Norfadilah (Pustaka Ilmi, 1997)
Sejarah Islam yang lampau telah membariskan tokoh terbilang baik lelaki mahupun wanita di dalam usaha membangunkan Islam di pelbagai bidang.