Keropok lekor Terengganu - Noraien Mansor (Penerbit Universiti Malaysia Terengganu, 2013)
Keropok Lekor Terengganu adalah dokumentasi khas warisan kebanggaan masyarakat negeri Terengganu Darul Iman. Industri keropok lekor merupakan salah satu daripada industri yang berkembang pesat di negeri Terengganu. Namun, tidak ramai yang tahu bagaimana ianya diproses, bermula sebagai isi ikan hingga ia menjadi hidangan yang enak untuk dimakan.