Manifestasi tulisan "Jawi" - Mohammed Yusof Abu Bakar (Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Warisan Malaysia (KeKKWa) Jabatan Muzium Malaysia, 2006)
Buku "Manifestasi Tulisan Jawi" ini merupakan salah satu usahaja Jabatan Muzium Malaysia untuk memartabatkan khazanah warisan Malaysia. Gambar-gambar artifak yang dimuatkan dalam buku ini adalah sebahagian kecil dari khazanah negara yang ada.