Sejarah perguruan Malaysia - Ramli Saadon; Sitti Haishah Abd. Rahman (Bahagian Pendidikan Guru, Kementerian Pelajaran Malaysia, 2008)
"Sejarah Perguruan Malaysia" adalah sebuah buku mesra pembaca yang memaparkan dengan jelas dan menarik sejarah Latihan Perguruan di Semenanjung Malaysia, Sarawak dan Sabah; Latihan Perguruan Berdasarkan laporan Pendidikan, Bahagian Pendidikan Guru dan Maktab Perguruan di Malaysia.