Fatawa antara ketelitian dan kecerobohan - Al-Qardhawi, Yusuf (Thinker Library, 1996)
Buku ini mengupas dan membentangkan persoalan-persoalan yang berkaitan dengan fatwa dan syarat-syarat yang mesti dipenuhi oleh seseorang yang hendak menceburkan diri ke dalam 'lautan' fatwa.