Kala cinta dan wahyu bersatu - A.Ubaidillah Alias 1981- (PTS Litera Utama Sdn.Bhd, 2013)
Mesir bukan noktah akhir pertemuan Amir Mukhlis dan Balqis. Amir Mukhlis pulang ke Malaysia bertarung antara hidup dan mati sedangkan Balqis menyangka lelaki itu sudah pergi menemui Ilahi. Jalan hidup Balqis diwarnai dengan kehadiran Izzudin yang kembali mengharapkan cinta. Amir Mukhlis bertemu Tasnim yang teguh membawa legasi cinta Wardah. Manakala Amelia terus mendambakan kasih Amir Mukhlis. Balqis, mungkinkah cintanya yang terkunci dalam makhfi akan terbuka? Amelia, bisakah rindunya yang mendudu itu berlagu? Tasnim, mampukah dia memerdekakan cinta dan wahyu agar menjelma jawapan untuk segalanya