Panduan penulisan dan penyerahan manuskrip (Penerbit Universiti Malaysia Pahang, 2013)
Garis panduan ini disediakan khusus kepada semua penulis atau ahli akademik yang ingin menerbitkan modul, buku karya asli, monograf penyelidikan, artikel jurnal atau syarahan umum bersama Penerbit Universiti Malaysia Pahang. Ia juga merupakan panduan kepada pihak Unit Editorial dan Jawatankuasa Penerbitan Universiti Malaysia Pahang dalam proses penerbitan bahan-bahan terbitannya.