Cabaran kepimpinan masa hadapan dari kaca mata Tun Dr. Mahathir Mohamad - Mahathir Mohamad Tun 1925- (Penerbit Universiti Malaysia Pahang, 2012)
Ucapan Tun Dr. Mahathir Mohamad ketika menyampaikan Syarahan Umum Peringkat Kebangsaan di Kompleks Sukan Universiti Malaysia Pahang (UMP) anjuran Jabatan Hal Ehwal Akademik & Antarabangsa UMP pada 15 September2011 yang lalu. Dengan tema ucapan "Cabaran Kepimpinan Masa Hadapan", Tun Mahathir menggariskan beberapa cabaran yang harus ditempuh oleh generasi hari ini dalam menyediakan barisan kepimpinan negara untuk mendepani ketidaktentuan iklim politik, sosial, dan ekonomi dunia pada masa akan datang.