Warisan emas Kor Jurutera Elektrik dan Jentera Diraja, 1957-2007 - Mohd. Nasir Yahya; Jori Roslan Mohd. Johari; Idris Yeop Hamzah; Badarudin Abu; Md. Rozlan Mohd. Shariff; Muhammad Shafiq Poh Abdullah; Muhammad Ammar Farhan; Azman Mat Arbak; Mohamad Zariffi Azmi; Janaziah Hasan (Jabatan Arah JLJ, 2008)
[Buku ini] diterbitan bersemperna dengan Sambutan Jubli Emas Kor JLJ Diraja yang disambut pada 15 Julai 2007. Terbitnya buku ini adalah melalui persetujuan yang telah dicapai semasa Mesyuarat Ahli Jawatankuasa Kor Siri 1/2006 untuk menyediakan sebuah buku berhubung dengan sejarah, kepimpinan, sumbangan dan pencapaian yang telah dilalui oleh Kor JLJ Diraja sepanjang 50 tahun penubuhannya bermula dari 15 Julai 1957 sehingga 31 Disember 2007.