Cinta kerana Allah - Pahrol Mohamad Juoi 1961- (Telaga Biru, 2012)
Cinta bukan hanya kata-kata bermadah, tetapi cinta adalah amanah dari Allah. Sesungguhnya cinta itu indah kerana ia adalah kurnia daripada Allah Yang Maha Indah. Justeru, jagalah kesucian dan keindahan cinta itu dengan berkata kepada kekasih hatimu, "aku cinta kepadamu kerana Allah!"