Merawat kehidupan dengan ayat-ayat al-Quran - Thanfi, Ashraf Ali (Crescent News, 2005)
Pengarang buku ini telah berusaha untuk menggali dan menghimpunkan ayat-ayat al-Quran yang boleh dijadikan sebagai ubat dan penawar untuk merawat berbagai masalah yang dihadapi oleh manusia yang beliau beri nama dengan A'mal al-Quran yang diterjemahkan oleh al-Ustaz Ibnu Muhammad el-Fandahani, agar usaha yang mulia ini akan dapat dinikmati oleh seluruh umat Islam