Isu-isu berkaitan akidah dan syariah dalam perubatan tradisional dan komplementari - Jahid Sidek; Mahyuddin Ismail (Penerbit Universiti Malaysia Pahang, 2015)
Buku ini membincangkan secara tuntas berkenaan isu-isu yang melengkari Perubatan Islam di negara ini serta hubungkaitnya dengan persoalan akidah dan syariah. Terdapat banyak amalan yang disandarkan atas nama perubatan Islam, namun pada hakikatnya ia bercanggah dengan akidah dan syariat Islam.