Najib Razak pemacu transformasi negara - Kamarudin Hussin 1955-; Ramlah Adam; Asiah Sarji (Penerbit Universiti Malaysia Perlis, 2013)
Buku ini menelusuri pemikiran Najib di sepanjang pemerintahan beliau daripada 2009 hingga awal bulan Mac 2013 berdasarkan ucapan-ucapan yang dibuat. Penelusuran ini [juga] dibuat berdasarkan pemikiran para saintis dari pelbagai bidang secara objektif dengan menggunakan pendekatan analisis yang wacana.