Wacana bahasa - Normaliza Abd. Rahim (Penerbit Universiti Malaysia Terengganu, 2014)
[Buku ini] menonjolkan pelbagai perspektif terhadap bahasa Melayu. Buku ini mengandungi isi kandungan yang dapat memberikan anjakan paradigma dari aspek wacana bahasa Melayu. Selain itu, buku ini digunakan sebagai rujukan oleh para pelajar dan sesiapa sahaja yang ingin mendalami ilmu bahasa dan kesusasteraan dari aspek yang berbeza dan menganggap bahasa Melayu sebagai bahasa ilmu di dunia.