Penghayatan solat - Rosmaaini Hamid (Penerbit Universiti Utara Malaysia, 2014)
Isi kandungan buku ini dimulai dengan perbincangan tentang tatacara solat yang dikehendaki syarak dan diteladani oleh Rasulullah SAW sebagai titik tolak utama penghayatan solat seorang muslim