Serikandi namamu harum di langit - Harun Arrasyid Tuskan 1966-; Zubaidi Wahyono Rahmad (Crescent News, 2015)
Sahabiyah atau serikandu menepati kedudukan yang sangat penting dalam Islam. Para sahabiyah adalah orang yang hidup bersama Rasulullah saw, merekalah yang paling mengetahui seluk-belok ajaran Islam setelah Rasulullah.