Mudahnya ajar anak solat perkongsian tip pengalaman berkesan mendidik anak & remaja bersolat - Che Amran Idris 1969-; Isyah Radhiah Idris 1975-
Perkongsian tip yang berkesan, khususnya bagi ibu bapa tentang bagaimana hendak mengajak dan mengajar anak-anak agar mereka bertambah rajin dan seronok untuk mengerjakan solat bermula dari awal usia kanak-kanak sehinggalah mereka dewasa. Ditulis berdasarkan pengalaman penulis sebagai ibu bapa sepanjang menjalani kehidupan berumahtangga dan dikurniakan lapan orang cahaya mata serta melalui pembacaan, pengalaman dan perkongsian daripada para ibu bapa yang lain.