Sekularisme dan proses demokrasi di Turki pemerkasaan Islam dan kepimpinan Erdogan - Mohammad Redzuan Othman, author; Mashitah Osman (Penerbit Universiti Malaya, 2015)
Buku ini amat menarik untuk diteliti kerana memaparkan sejarah hubungan Turki dengan alam Melayu, khususnya Tanah Melayu dari pelbagai perspektif