Personaliti dan keakuran faktor mempengaruhi pencapaian akademik - Ahmad Rozelan Yunus (Siri monograf, 2013)
Kajian ini dijalankan untuk menguji keselarasan personaliti persekitaran, keakuran kepada kehendak ibu bapa serta kesan dan hubungan kedua-duanya terhadap pencapaian akademik pelajar urusan teknikal