Tanda-tanda kiamat Ibnu Kathir ; penterjemah: Muhammad Akhyar, Syahrin Jasah - Wahid Abdul Salam Bali (Pustaka al-Shafa, 2010)
Kitab ini adalah karya seorang ualama terkenal, iaitu al-Hafiz Ibnu Kathir, yang menjelaskan tentang tanda-tanda kiamat atau kejadian yang akan terjadi di akhir zaman.