Kemiskinan isu pendapatan dan program pembasmian - Siti Hadijah Che Mat (UUM Press, 2015)
Koleksi karya ini membincangkan tentang isu dan masalah kemiskinan di Malaysia yang masih berlarutan sehingga kini. Buku ini juga boleh dijadikan rujukan oleh pembaca umum yang ingin mengetahui isu-isu kemiskinan