Pengantar psikologi kesukanan - Ampofo-Boateng, Kwame (Penerbit Universiti Teknologi Mara, 2014)
Buku ini mengandungi 20 bab yang dibahagikan kepada tiga bahagian utama iaitu asas sejarah dan penyelidikan psikologi sukan, sumbangan psikologi sukan kearah penyertaan dan prestasi dalam sukan, dan persekitaran undang-undang sukan. Setiap bab diakhiri dengan soalan tinjauan dan rujukan