Ujian univariat dan multivariat - Chua, Yan Piaw (Kaedah dan statistik penyelidikan, 2014)
Buku ini yang merupakan buku ke-4 dalam siri buku Kaedah dan Statistik Penyelidikan sesuai dijadikan bahan pengajaran dan pembelajaran bagi kursus-kursus yang berkaitan dengan reka bentuk dan statistik penyelidikan pada peringkat pengajian ijazah asas dan ijazah lanjutan. Buku ini memuatkan 10 bab yang membincangkan tiga aspek penyelidikan lanjutan, iaitu (1) konsep statistik penyelidikan dan persediaan data untuk program SPSS; (2) ujian univariat dan ujian multivariat yang merangkumi ujian ANOVA sehala, ujian ANOVA dua-hala, ujian SPANOVA, ujian ANCOVA, ujian MANOVA untuk sampel-sampel bebas, ujian MANOVA untuk pengukuran berulangan, ujian MANCOVA dan analisis trenda; serta (3) cara menulis manuskrip penyelidikan bagi jurnal berimpak tinggi.