Ringkasan huraian sifat 20 sifat wajib bagi Allah / Abdul Aziz Ismail - Abdul Aziz Ismail 1962- (Pustaka Ilmuwan, 2011)
Wajib bagi setiap mukalaf dan Muslim mempercayai bahawa terdapat beberapa sifat kesempurnaan yang tidak terhingga bagi Allah. Maka,wajib juga dipercayai akan sifat Allah yang dua puluh dan perlu diketahui juga sifat yang mustahil bagi Allah.