Keindahan akhlak Rasulullah - Halim al-Majidi (Pustaka Ilmuwan, 2013)
Kejayaan Rasulullah SAW membangunkan bangsa arab sangat dikagumi. Selam 23 tahun Baginda berjaya mengubah masyarakat arab pada keindahan akhlaknya itu.Ciri kesempurnaan akhlak Rasulullah SAW itu universal,releven dengan tuntutandan setipa waktu dan zaman. Sifatnya boleh dicontohi oleh semua orang,semua bangsa dan umat manusia di bumi ini. Marilah kita mendalami akhlak insan istimewa ini,semoga diri kita diberkati Allah SWT.