Menyahut panggilan Baitullah - Shamsul Mohd. Nor 1973-; Mohd. Tarmizi Muhamad; Hasnah Ahmad (Nadi Minda Resources, 2012)
[Buku ini] merupakan satu buku panduan haji dan umrah yang serba lengkap, sesuai dibaca oleh semua lapisan masyarakat terutamanya kepada mereka yang akan menunaikan ibadat haji mahupun umrah. Buku ini disusun dengan teliti supaya ianya menepati kehendak syarak serta mengikut kaedah mazhab Iman as-Syafii rahmahullah. Buku ini juga memuatkan sejarah dua kota suci, Makkah dan madinah, sejarah pembinaan Kaabah, Masjidil Haram dan Masjid Nabawi, serta kawasan sekitarnya yang mempunyai pelbagai sejarah tersendiri dalam mendaulatkan islam di muka bumi Allah.