Kemahiran kaunseling sebagai strategi membantu - Zuria Mahmud; Salleh Amat (Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 2015)
Buku ini ditulis khusus untuk orang ramai yang ingin mempelajari asas kemahiran kaunseling dan menggunakannya dalam kehidupan untuk membantu diri sendiri mahupun orang lain. Buku ini membincangkan tentang perkembangan psikologi, kemahiran berkomunikasi, kesihatan mental, serta strategi mengurus masalah secara individu dan kelompok. Aktiviti berstruktur juga dimuatkan untuk digunakan dalam program-program bimbingan kepada kelompok tertentu.