Asas statistik penyelidikan - Chua, Yan Piaw (Kaedah dan statistik penyelidikan, 2014)
Asas Statistik Penyelidikan merupakan buku kedua dalam siri buku Kaedah dan Statistik Penyelidikan. Buku ini sesuai untuk kegunaan individu-individu yang terlibat secara langsung dalam penyelidikan. Kandungan buku ini sesuai dijadikan bahan pengajaran dan pembelajaran bagi kursus-kursus yang berkaitan dengan reka bentuk dan statistik penyelidikan pada peringkat pengajian ijazah asas dan ijazah lanjutan. Buku ini membantu pembaca untuk menghasilkan cadangan penyelidikan bagi tesis dan disertasi.