Konsep, kaedah & teknik terjemahan Arab-Melayu - Mohd. Hilmi Abdullah 1969- (Pustaka HILMI, 2015)
Buku ini adalah jawapan kepada para pelajar dan sarjana bahasa Arab yang selama ini tercari-cari formula yang terbaik bagi menghasilkan teks terjemahan Arab-Melayu yang berkualti tinggi