Hubungan etnik di Malaysia - Ahmad Ali Seman; Warti Kimi (Freemind Horizons Sdn Bhd, 2013)
Berlandaskan asas perpaduan yang kukuh, Malaysia telah menjadi ikon kepelbagaian kaum bagi penduduk global. Acuan integrasi bangsa, dasar-dasar awam seperti Dasar Ekonomi Baru, Dasar Pendidikan Kebangsaan, Dasar Pensyarikatan dan Dasar Kebudayaan Kebangsaan berjaya mengukuhkan hubungan antara etnik di Malaysia. Kefahaman berkenaan hubungan etnik ini harus sentiasa tersemat dalam sanubari setiap individu, diaplikasikan dalam kehidupan seharian dan dijadikan pegangan demi melakar kejayaan pada masa hadapan.