Tulis tesis cepat teknik efektif dan efisyen - Othman Talib 1963- (MPWS Rich Resources, 2013)
Naskah ini berkaitan penyelidikan dan penulisan tesis yang sebahagian besarnya adalah hasil pengalaman serta perbincangan sebenar dengan pelajar Master/PhD dari berbagai bidang di seluruh Malaysia, termasuk perbincangan dengan pelajar di luar negara. Naskah ini mengandungi teknik, strategik, trick, dan langkah-langkah praktikal yang tidak pernah tercatat dalam buku-buku penyelidikan.