Dahsyatnya Basmalah kunci sakti membuka pintu kehidupan - Afifi Ahmad 1953- (Yayasan Muslimin Malaysia, 2015)
"Kalimah Basmalah apabila dibaca, disebut atau diucapkan dengan penuh sedar, akan mengingatkan kita secara spontan kepada Pemilik nama agung itu, Allah s.w.t. Ia menjadi zikir apabila kita merujuk kapda makna zikir sebagai 'ingat'. Secara alamiahnya, kita akan menyebut nama seseorang yang kita sayangi sebagai tanda kita sentiasa mengingatinya." -- Publisher