Anak Apak memoir politik kewartawanan - Subky Abdul Latif 1940- (Kemilau Publika, 2011)
Membentangkan pengalaman hidup dan pahit getir penulis sebagai anak keturunan Jawa di tengah-tengah masyarakat Melayu kampung ketika mula mengenal dunia dalam kesengsaraan musim Jepun melanda Tanah Melayu.