Bunga kebahagiaan - Nik Abdul Aziz Nik Mat Dato' Haji 1931-2015 (Kemilau Publika, 2012)
"Berkasih sayang dalam rumahtangga adalah fitrah manusia. Suami isteri, anak-anak dan siapa sahaja hatta haiwan sekalipun menginginkannya. Tetapi adakah ianya berlaku dalam kehidupan seharian kita? Runtuhnya moral masyarakat bermula dari keluarga. Sekiranya tiada kasih sayang, maka masyarakat akan menjadi kucar kacir." -- Publisher