Engkaulah Hassan al-Banna hitam putih perjuangan Gerakan Ikhwanul Muslimin di bumi Mesir - Zainudin Hashim (Kemilau Publika, 2014)
Buku ini adalah riwayat Hassan al-Banna dan Ikhwan Muslimin. Hassan al-Banna merupakan remaja yang penuh ghairah hidup dan memiliki semangat memperjuangkan kebenaran. Walaupun berusia muda, Pemerhatian Hassan sangat kuat terhadap gerakan amar makruf nahi mungkar. Remaja santun dan mulia ini, tidak mengajak orang lain berbuat baik sebelum memperbaiki dirinya, tidak menyeru sesuatu melainkan dia melakukannya. Ucapan dan tindakannya adalah seiringan. Dia tidak mengajak rakannya untuk berakhlak mulia sebelum menghiasi dirinya dengan akhlak mulia. Semoga naskhah ini bermanfaat dan meningkatkan semangat perjuangan seperti Hassan al-Banna.