Travelog hidayah daripada hidayah kepada dakwah - Muhammad Rashidi Abdullah 1980- (PTS Islamika Sdn.Bhd, 2011)
Melalui buku ini penulis merungkaikan persoalan-persoalan berdasarkan pengalaman hidup yang pernah dilalui beliau. Menyedari dirinya tidak memiliki tahap pengajian yang tinggi seperti penulis-penulis lain, beliau sentiasa memohon agar Allah mempermudahkan penulisan ini, justeru memberkatinya. Namun, keinginan yang terlalu kuat bagi berdakwah membuatkan beliau menjadikan penulisan sebagai medan bagi meneruskan misi sebagai hamba Allah dan khalifah di muka bumi dengan hanya mengharapkan redha daripada Allah jua