Menyambut kelahiran gaya rasulullah - Muhamad Abdul Kadir Sahak
Bukan kita sahaja yang seronok dengan kelahiran anak kita, Nabi pun ikut seronok juga. "Aku berbangga dengan umat yang lebih ramai berbanding nabi lain pada hari kiamat." Kelahiran anak kita adalah satu sumber keseronokan Nabi. Nabi sudah mengajarkan kita cara menyambut kelahiran anak supaya menjadi sebahagian umat yang mendapat keberkatan Nabi