Bahagianya apabila Puasamu Diterima Allah BIMBINGAN LENGKAP PUASA A-Z - Fahrur Muis 1981- (PTS Publishing House Sendirian Berhad, 2015)
Ibadat puasa adalah rukun Islam keempat yang wajib disempurnakan sebulan penuh pada setiap tahun. Orang yang bergelar Islam mesti melaksanakan ibadah ini kerana puasa memberi pengaruh yang besar dalam kehidupan individu dan masyarakat. Namun, oleh kerana ada umat Islam sekarang yang menjauhi majlis ilmu, ramai yang tidak faham perihal hal-hal yang berkaitan dengan ibadat puasa, sama ada puasa wajib mahupun sunat. Bagi mengatasi masalah ini, penulis membahaskan A-Z berkenaan puasa dengan penyampaian yang mudah, praktikal, ringkas, dan lengkap. Buku ini adalah siri fiqh ibadat ketiga selepas tajuk Bahagianya apabila Hajimu Diterima Allah