Dahsyatnya taubat nasuha koleksi kisah insan yang mendapat hidayah Tuhan - Ibn Qudamah al-Maqdisi, Ahmad ibn 'Abd al-Rahman (PTS Islamika Sdn.Bhd, 2011)
Buku ini merupakan karya Ibnu Qudamah al-Maqdisi. Beliau adalah ulama dan cendekiawan Islam yang terkemuka. Istimewanya, buku ini mengandungi keunikan kisah mereka yang 'kembali' kepada Allah, termasuk taubat para malaikat, nabi-nabi, raja-raja, sahabat nabi, ulama dan orang biasa