Lelaki berbaju biru - Rahmah Mokhtar (PTS Litera Utama Sdn.Bhd, 2010)
"Bukankah biru itu simbol perpaduan? Tambahan pula, hanya pengawas sahaja yang dibenarkan berbaju biru di sekolah saya dan jawatan pengawas itu hanya bagi orang terpilih sahaja. Awak pula diberi kebenaran memakainya tanpa memegang jawatan pengawas. Saya kagum!" "Baju biru abang cantik juga. Segar, umpama langit selepas hujan." Tanpa disedari, lelaki berbaju biru itu terus mempengaruhi orang-orang di sekelilingnya. Namun, mampukah lelaki berbaju biru itu meleraikan kekusutan dalam 'dunia biru' yang diciptanya sendiri?