Kuasa kepimpinan Al-Fateh - Muhammad Syaari Abdul Rahman (PTS Millennia Sdn Bhd, 2011)
Sultan Muhammad Al-Fateh adalah seorang pemimpin yang warak dan tawaduk selepas Sultan Salahuddin Al-Ayubi (Pahlawan Islam dalam Perang Salib) dan Sultan Saifuddin Muzaffar Al-Qutuz (Pahlawan Islam dalam peperangan di Ain Jalut menentang tentera Mongol).