Bahagianya apabila Zakatmu Diterima Allah BIMBINGAN LENGKAP ZAKAT - Fahrur Muis 1981- (PTS Publishing House Sendirian Berhad, 2015)
Ambillah (sebahagian) daripada harta mereka menjadi sedekah, supaya dengannya kamu membersihkan mereka dan menyucikan mereka, serta doakanlah untuk mereka. Sesungguhnya doa kamu itu menjadi ketenteraman untuk mereka. Dan (ingatlah) Allah Maha Mendengar, lagi Maha Mengetahui. (Surah At-Taubah, ayat 103)