Asas model pengukuran Rasch pembentukan skala & struktur pengukuran - Azrilah Abdul Aziz; Mohd Saidfudin Masodi; Azami Zaharim (Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 2013)
Buku ini membincangkan permasalahan awal dalam sesuatu kajian bermula daripada pembentukan instrumen kaji selidik. Instrumen yang telah disahkan dan jitu sahaja dapat memberikan dapatan kajian yang bernilai dan sahih