Senang berbahasa Arab - Mohd Hisyam Abdul Rahim (Penerbit Universiti Tun Hussein Onn, 2005)
Buku yang sederhana, ringkas dan jelas ini disusun dalam bahasa Arab standard dan mudah difahami. Ianya amat berguna kepada mereka yang baru belajar Bahasa Arab. Buku ini mengetengahkan kaedah mempelajari bahasa Arab daripada komponen yang paling asas bahasa itu sendiri iaitu kalimah (perkataan).