Jasamu dikenang Jen (B) Tan Sri Datuk Haji Abdul Hamid Bidin
Dokumentari ini mengisahkan tentang Jen (B) Tan Sri Datuk Haji Abduk Hamid Bidin yang merupakan Presiden PBTM yang paling lama dalam persatuan. Beliau juga merupakan Presiden yang berhemah tinggi selama 17 tahun menerajui Persatuan dan berjuang dalam membela hak bekas-bekas tentera