Antithesis - Benz Ali (DuBook, 2014)
ANTITHESIS oleh Benz Ali AKU NON CONFORMIST, MAKA AKU ADA. Orang tu, mengkritik isu, mengkritik masalah,lawanlah isu itu, lawanlah apa yang dilontarkan itu.Pandangan lawan pandangan.Tulisan lawan tulisan.Itu sahaja.Tak perlu nak ugut pukul ke apa. Kalau kita kaya, kita membuli miskin.Kalau kita berilmu, kita membuli yang bodoh.Kalau kita benar, kita membuli yang salah.Kalau kita majoriti, kita membuli minoriti.Kalau kita dominan, kita membuli non dominan.Kalau kita menang, kita membuli yang kalah.....Aku rasa sedih sangat bila aku terbuat.Manusia tidak pernah nampak najis di mukanya. - Benz Ali "Jika anda mudah tersinggung, jangan beli buku ini." - Penerbit